Сега четете
За победа на местните избори тръгва ГЕРБ

За победа на местните избори тръгва ГЕРБ

За София ГЕРБ ще предложи подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика и не е попаднал случайно на някаква позиция. Не търсим някакъв експеримент. Това обясни пред журналисти депутатът Тома Биков, след като партията се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в местния вот през октомври, като внесе необходимите документи и по традиция, 9999 подписа.

На въпрос дали председателят на парламента Росен Желязков е сред обсъжданите имена за кметската надпревара за столицата, Биков беше категоричен, че сега няма да бъдат съобщени никакви имена, защото това щяло да породи спекулации. Защо трябва да провеждаме гатанки, попита Биков.

Имаме кандидати в 265 общини, пълни листи, допълни Георг Георгиев, председател на Младежи ГЕРБ.

Тръгваме към победа на местните избори с вярата, че това единствено може да предотврати това, което се случи на национално ниво последните две години, да се случи и на местно през следващите четири години, коментира още Тома Биков. Ние сме против българските общини да бъдат превърнати в start up, в обект на експерименти, подчерта той.

В тази кампания ще се борим за стабилна България и за това българските граждани да могат да обърнат внимание и на себе си, а не да се занимават през цялото време с експериментите на „случайно попаднали хора в политиката“, подчерта Биков. Той добави, че партията не мисли за загуба на София, а за това как през следващите 4 години да продължи да се развива.

Факторът за нормализация се нарича ГЕРБ, убеден е той.

Вижте и

ГЕРБ се регистрира в ЦИК за самостоятелно участие на местните избори. До 18 септември е срокът партията да се регистрира в общинските избирателни комисии, като ще има места, където ще участваме в местни коалиции, дали сме възможност на общинските си структури да намерят най-удачния вариант и форма, уточни Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ. Той добави, че в партията е почти приключил процесът на утвърждаване на кметове на общини, на кметства и общински съветници. Но искаме първо да приключи процесът по документалната регистрация на партии и коалиции до 18 септември, след което и вие ще бъдете уведомени за имената на кандидатите, обясни Паунов.

Предстоят, вероятно, едни от най-важните избори за държавата – местните, те трябва да бъдат професионално, експертно обезпечени, но смятам, че обществото ни изисква те да бъдат и „въоръжени“ с морално-етични кандидати, коментира Георг Георгиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре