Сега четете
Бюджетът на София трябва да се реформира така, че да отговаря на нуждите на софиянци

Бюджетът на София трябва да се реформира така, че да отговаря на нуждите на софиянци

Бюджетът на София е, меко казано, несоциален. Винаги в основата на проблемите е бюджетът – неговата структура, до колко се отделят достатъчно средства за публични услуги – детски градини и ясли, хосписи, заяви в студиото на „Още от деня“ кандидатът за кмет на „Левицата“ Ваня Григорова.

 

По думите й, бюджетът на София трябва да се реформира така, че да отговаря на нуждите на софиянци. Бюджетът за тази година трябва да се подкрепи, но по-важният бюджет е този за 2024 г.

 

По отношение на „дупките“ в бюджета на градския транспорт Григорова коментира, че няма държава в която той да не се субсидира.

 

„Това, което трябва да се направи, са допълнителни вложения, така че да се закупят допълнителни автобуси, тролейбуси, трамваи за да се задоволят нуждите на столичните жители. Но ако не обърнем внимание на заетите в градския транспорт, няма да има кой да ги кара. Увеличение на заплатите, драстично подобряване на условията на труд, така че тези хора да бъдат мотивирани да работят пълноценно и да не си тръгват.“

 

Според Григорова бюджетът на София може да се увеличи през допълнителни субсидии, като тя даде пример с градове в Европа, в които градският транспорт е напълно безплатен и допълни, че тази мярка би имала както социален, така и екологичен ефект.

 

„Докато не създадем условия, достатъчно добър градски транспорт, няма как хората да оставят колите си. Около 80 хил. коли влизат ежедневно в столицата. Ако имаме достатъчно добър градски транспорт, тези хора няма да карат колите си и да се чудят къде да паркират.“

 

По думите й, когато човек иска да постигне нещо, той може да ползва както синдикални механизми, така и политически.

 

Вижте и

„От днес вече не съм служител на КТ „Подкрепа“. По инициатива на президента Димитър Манолов, ние се разделяме, което не означава, че аз се разделям със синдикализма, защото синдикализмът не е професия, а е кауза и призвание.“

 

По отношение идеята за „въздушни коридори“ в София, Григорова уточни, че има предвид да се запазят съществуващите зелени коридори. Там където има части терени и те са зелени площи, трябва да се закупят от общината, за да останат такива и да спре презастрояването.

 

БНТ „Още от деня“

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре