Сега четете
Очаквам задълбочен анализ за действието на местните власти

Очаквам задълбочен анализ за действието на местните власти

Президентът Румен Радев очаква задълбочен анализ за действието на местните власти и държавата за подготовка при природни бедствия. Това коментира държавният глава в отговор на въпрос за реакцията на правителството след наводненията в България, от които пострада и Гърция, и които взеха човешки жертви. В момента Румен Радев е на посещение в Солунския международен панаир, като отговори и на въпроси на български медии.

 

„Очаквам да се извърши задълбочен анализ за това как действат местните власти, как действа държавата, каква е подготовката за природни бедствия, как държавата реагира, когато се случат. Направете вие сами един паралел, когато се случи наводнението в Карловско, то беше много страшно, спомнете си как изглеждаха тези села“, посочи президентът.

 

Вижте и

„Има една разлика между Карлово и всички други наводнения – в Карловско нямаше жертви, но от първите часове там беше мобилизирана армията, бяха модулните формирования за наводненията, пожарна и МВР, отрядът от Софийска община, хеликоптери. Там бяха министри от първите часове и стояха дълго време“, каза още Румен Радев и допълни, че целта е била първото и най-важно действие – спасяването на човешкия живот.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре