Сега четете
Средства за почистване на речните корита планира община Златоград

Средства за почистване на речните корита планира община Златоград

В общинския бюджет на Златоград всяка година се планират средства за почистване на коритото на р. Върбица в рамките на града, заяви кметът на общината Мирослав Янчев. Според него рисковете от преливане на реки са свързани и с два моста, които се явяват своеобразна тапа на изхода на града и при възможно затлачване може да се предизвика повишение на речното ниво.

 

Около 20 000 лв. годишно струва на община Златоград разчистването на р. Върбица и двата притока Малка и Голяма река. Жителите на Златоград са преживявали досега неколкократно ужаса на наводненията. Златоград е голяма водосборна зона и сме рисково място, обясни Мирослав Янчев. Общинарите превръщат в трайна практика ежегодното заделяне на определени суми за превенция на рискове от преливане. Размерът на финансирането се определя след обследване на речните корита от специална общинска комисия.

 

Вижте и

Опитваме се в голяма степен да премахнем онези големи дървета, които са предпоставка за запушване на мостове и отворите на мостовите съоръжения, допълни кметът. Той е сезирал институциите за проблема с двата моста, които могат да се превърнат в тапа и затлачването им да доведе до вдигане нивото на р. Върбица. Отправеното от Мирослав Янчев предложение е да се премахнат двата моста и да се изгради ново мостово съоръжение с укрепителни стени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре