Сега четете
Община Родопи дава пример за инфраструктурно развитие

Община Родопи дава пример за инфраструктурно развитие

Една от най-бързо развиващите се и предпочитани за живеене общини не само в Пловдивска област, а и на територията на България – община Родопи, е финалист за XIII-то издание на LUXURY Property AWARDS 2023.

В истински форум на най-добрите фирми в луксозното строителство, архитектурата и дизайна ще се превърне церемонията за лидерите в луксозното строителство на 9 октомври 2023 в 5-звезден столичен хотел, съобщават организаторите от VIP COMMUNICATION, част от част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.
Общината е на четвърто място по население и по територия сред осемнадесетте общини в област Пловдив.
В рамките на  четири години са ремонтирани 111 улици, построени са 3 нови сгради, изградени и проектирани са общо 21 детски площадки, както и 7 мини футболни игрища.
За този период са ремонтирани са общо 33 сгради, изградени и проектирани са 4 фитнес площадки на открито, открити са 5 млечни кухни, в които да се хранят децата. Изграден е 1 мост над р. Върлещица в с. Първенец.
Едни от най-мащабните проекти, които са се реализирали в Община „Родопи“ в рамките на 4 години, са в село Марково – основен ремонт на улица „Източна“. Ремонтът на километровата отсечка включва полагане на плътна асфалтова настилка, довършване на канализацията и полагане на нов водопровод, изграждане на тротоари. Инвестицията е в размер на близо 1,8 млн. лева. Канализацията в селото се реализира в момента (Главен колектор I, II и III).
В село Брестовица е реконструирана площада пред НЧ „Съзнание-1873“. Строителните планове предвиждат цялостна подмяна на площадната настилка, ново озеленяване, изграждане на напоителна система. Новият вид на площада включва още водна каскада, лятно кино със сцена, като допълнително ще бъдат изградени нова детска площадка и площадка за домашни любимци.
В село Първенец се прави реконструкция на площада пред НЧ „Съзнание-1914“ – по проект се предвижда смяна на настилката в парковото пространство, планирана е детска площадка, спортна площадка, лятно кино, пеещ фонтан, система за озеленяване. Изграждане на моста над р. Върлещица – инвестиция за над 1,5 млн. лв.
В село Браниполе де изгражда нова детска градина, за да се реши голяма част от проблема с лошата инфраструктура в детските градини в общината. Идеята е заведението да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник.
В село Устина са изградени главни канализационни колектори III и IV за над 1,6 млн. лв., а в Цалапица основно е ремонтирана улица „Н. Д. Петков“ – един от най-големите обекти, реализиран в рамките на две десетилетия в селото. Отсечката е дълга около километър.
В село Златитрап е ремонтирана за близо половин милион лева улица „5-та“ – един от стратегическите и изключително важни обекти за селото.
Ремонт на главната улица „Васил Левски“ за над 900 000 лева, осигурени от Министерство на регионалното развитие и благоустройство, е направен в село Ягодово, а в село Брестник е изградена нова детска ясла, филиал на съществуващата ДГ „Надежда“.
В текущият бюджет на община „Родопи“ са заложени средства за проектиране и разширение на детски градини, училища и паркове на територията й.
Започна подмяна на осветителните тела на територията на населените места в Община „Родопи“.

В състава на общината влизат общо 21 села, най-големите от които са село Белащица, село Браниполе, село Брестовица, село Крумово, село Марково, село Първенец, село Устина, село Цалапица, село Брестник и село Ягодово.
Природните дадености, чистият въздух, тишината и спокойствието в китните селца в Родопската яка ги правят особено привлекателни за живеене, като по данни на НСИ Община „Родопи“ е на първо място по механичен прираст на населението за 2020 година в абсолютно число.
Именно тези данни налагат община Родопи да работи с пълни темпове по инфраструктурни обекти и сгради за благоустрояване на всички селища на своята територия.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре