Сега четете
Всякакви опити да бъде построена АЕЦ „Белене“ не срещат необходимата икономическа обосновка

Всякакви опити да бъде построена АЕЦ „Белене“ не срещат необходимата икономическа обосновка

Всякакви опити да бъде построена АЕЦ „Белене“ не срещат необходимата икономическа обосновка, която да привлече инвеститори. Това заяви министър-председателят Николай Денков, който отговаря на граждани по време на живо излъчване във Фейсбук.

 

В началото на юли парламентът възложи на министъра на енергетиката да започне преговори с Украйна за продажба на оборудването за АЕЦ „Белене“. Според Денков няма смисъл оборудването да стои, след като няма инвеститори. Ако е имало колебание преди Русия да нападне Украйна, в момента няма смисъл да обсъждаме оборудването. Ясно е, че агресорът ще бъде дълги години под санкциите от страна на ЕС, коментира премиерът. По думите му няма как да работим с Русия по отношение на построяването на площадката. Оборудването струва над един млрд. лева и е изключително добре, че се появи купувач, смята Денков и добави, че България развива ядрената си енергетика.

 

Здравната система

 

В здравната система много ще се променят в следващите месеци, когато бъдат вкарани електронните услуги, заяви Николай Денков. Тази учебна година ще започне с електронни медицински бележки и по този начин ще бъдат прекратени злоупотребите, каза още той. Ако някой с вашето име се разпише, че използва здравна услуга, моментално ще получите съобщение, обясни Денков.

 

Вижте и

АМ „Хемус“

 

Относно АМ „Хемус“ премиерът обясни, че строежът ще продължи, когато спрат да се обжалват всякакви обществени поръчки, които се отворят, и „когато политиците престанат да спорят може ли да се строи незаконно – не, не може да се строи незаконно“ и трябва да се отпушат всички незаконни строежи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре