Сега четете
Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София

Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София

Независимият народен представител Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София. Това обяви той по време на пресконференция в националния пресклуб на БТА.

 

Аз ще се кандидатирам за кмет на София като независим кандидат, заяви Василев и допълни, че кандидатурата му ще бъде издигната от инициативен комитет, който ще внесе всички необходими документи в Централната избирателна комисия (ЦИК).

 

Смятам, че съм достатъчно подготвен, заяви Василев и допълни, че слоганът в кампанията му ще е: „Без ГЕРБ и ДС в София“.

 

Василев открои осем основни приоритета, сред които пълна ревизия на управлението на ГЕРБ, включително издадените разрешения за строеж, сигурност на гражданите, инфраструктура за масов спорт, здравеопазване и образование, сред които изграждане на детска болница, увеличаване на парите за изграждане нови детски градини и училища. Преструктуриране на „Топлофикация“, анализ дейността на „Софийска вода“, изграждане на буферни паркинги, модерна система за постоянно видеонаблюдение в София, също са сред приоритетите на Василев. Столицата на България е с трагична инфраструктура. Все още има квартали без изградена канализация, констатира той.

 

Петнадесет пъти правят паветата пред Народното събрание. Човек, който не може да се справи с едни павета, не може да бъде кмет на София, категоричен бе Радостин Василев. Той обеща и стратегия за нощно почистване и хибридно почистване на София, защото по думите му не може сутринта, когато всички са тръгнали на работа, да се вдигат контейнерите за смет. Има нереализиран потенциал на планината Витоша, според кандидатът за кмет. Той се обяви за това Витоша да бъде превърната в спортен център за зимни спортове и да бъдат възстановени съществуващите лифтове и изграждани нови такива. Освен това Василев настоя да се направят общински центрове за хората, които нямат дом, за няма хора, които умират от глад в столицата.

Вижте и

 

Василев съобщи, че планират учредяването на политическа партия. „Това е единственият начин, по който аз, моите колеги, нашите съмишленици, ефективно да можем да се борим за това, което вярваме и срещу това, срещу което протестирахме през 2020 г., но същото това в момента е на първия ред в парламента и управлява в сглобка, коментира Василев. Той посочи, че новата партия ще бъде учредена на 22 октомври в София под абревиатурата МЕЧ – „Морал, единство, чест“. „Това ще е центристки, пробългарски проект, който няма да бъде подвластен на посолствата, нито на посолството, зад който застават истинските граждани на България“, добави той. Проект, който е желан от цялото българско общество. Проект, който не обявява за врагове исторически близки на България народи, не прави неща, които не са молени от нашите евроатлантически партньори, проект, който запазва членството на България в Европейския съюз и НАТО, но като горди членове, добави той.

 

Програмата ще бъде представена по време на учредяването, добави Василев. Той бе категоричен, че за него е невъзможно да бъде убеден да направи коалиция с „ГЕРБ, Делян Пеевски и задкулисието“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре