Сега четете
Николай Денков ще участва в заседанието на кризисния щаб в община Царево

Николай Денков ще участва в заседанието на кризисния щаб в община Царево

Министър-председателят акад. Николай Денков ще участва в заседанието на кризисния щаб в община Царево във връзка с бедственото положение вследствие на обилните валежи и силния вятър в региона, съобщиха от правителствената информационна служба.

 

В 19:00 часа предстои брифинг в сградата на общината.

 

На място вече са екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР. В овладяване на последствията от бедствието се включват и модулни формирования за борба с природни бедствия от Министерството на отбраната. Министерският съвет е в постоянна връзка с кмета на Царево и областния управител.

Вижте и

 

Заради наводнения и интензивни валежи в община Царево бе обявено бедствено положение със заповед на кмета Георги Лапчев. Чрез включване на предупредителните сирени към населението се отправя призив за евакуация на по-високи места, които не могат да бъдат засегнати от прииждащи води. Говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева посочи, че към спешния телефон 112 са подадени множество сигнали от района на Царево за бедстващи хора и наводнени хотелски комплекси.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре