Сега четете
На 19 януари 2024 г. е премиерата на новия български филм „Чума“

На 19 януари 2024 г. е премиерата на новия български филм „Чума“

На 19 януари 2024 година е премиерата на новия български филм „Чума“, съобщават продуцентите от Miramar Film.

 

По думите им първата публична прожекция ще се състои още в края на септември тази година, в рамките на фестивала на българския игрален филм „Златна роза“ във Варна, където ще бъде представен от режисьора Иван Владимиров и сценариста Боян Биолчев.

 

„Чума“ е и единственото българско заглавие в състезателната програма на кинофестивала „Синелибри“. Голяма част от екипа ще присъства на ексклузивната прожекция на 14 октомври в кино „Люмиер“, София, допълват продуцентите.

 

Вижте и

В началото на януари екипът на филма, съвместно с разпространителите от „Александра филмс“, планират турне и предпремиерни прожекции в София и други големи градове в страната.

 

,,Чума“ е интерпретация по разказа „През чумавото“ на Йордан Йовков и засяга вечните теми за семейството, любовта и предателството. Действието се развива в началото на 19-и век по време на чумната епидемия по българските земи. В актьорския състав участват утвърдени, но и нови лица. В главната роля на чорбаджи Юрдан се превъплъщава Свежен Младенов. Партнират му младите надежди Евелина Бибова, все още ученичка в гимназията, и Матей Мичев, студент в НАТФИЗ. В другите роли са Добрин Досев, Велислав Павлов, Станислав Пеев, Людмила Сланева и Любомир Бъчваров.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре