Сега четете
БСП-София утвърждава днес формулата за явяване на местните избори, кандидата за кмет на София и подреждането на листата с общински съветници

БСП-София утвърждава днес формулата за явяване на местните избори, кандидата за кмет на София и подреждането на листата с общински съветници

БСП-София утвърждава днес формулата за явяване на местните избори, кандидата за кмет на София и подреждането на листата с общински съветници. На заседанието на Градската конференция присъства Ваня Григорова, икономически съветник на КТ„Подкрепа“, която председателят на БСП-София Иван Таков представи като кандидата им за кмет на столицата.

Преди седмица Ваня Григорова обяви, че приема номинацията за кмет на София от БСП-София и коалиция „Левицата!“.

Иван Таков отбеляза, че вотът на 29 октомври ще бъде не само определящ за местната власт за следващите четири години, той ще бъде от ключово значение за бъдещето на страната. Нашата основна задача през следващите два месеца е да не допуснем „сглобката“ да се възпроизведе в София, заяви той. „Некоалицията има трима кандидати – Терзиев, Лилков и някой, който и да е от ГЕРБ. Това са трима десни приватизатори“, коментира Таков. По думите му те се правят на опоненти в момента, но това е само театър.

Никой от нас не трябва да има съмнение, че Терзиев, Лилков и кандидатът на ГЕРБ са кандидати на бъдещата „сглобка“ в София, на статуквото, коментира Иван Таков. София е изключително важна, за да продължат да печелят от нея и няма да се посвенят грозно да употребят нито националната светиня 3 март, нито Паметника на Съветската армия – пазител на историческата истина за победата над хитлерофашизма през Втората световна война, нито да се отрекат от род и родина, смята той.

София е изключително важна и за нас, за да дадем перспектива и бъдеще на всеки един човек в града ни, каза председателят на столичната организация на БСП. За нас градът не е пазар, а обществените блага не са стока, от която да печелят избрани близки на управляващите, заяви той.

Ваня Григорова като изявен синдикалист може да ни отвори широка периферия и ще даде възможност да стигнем до различни социални групи, смята Таков. Присъствието ѝ в общата листа за общински съветници би донесло гласове, които ние иначе няма да получим, допълни той. Широката коалиция ще ни позволи да обединим левия вот в София и ще ни направи по-силни, посочи Таков.

Вижте и

Някакво обединение в лявото така или иначе все някога ще се случи и БСП не бива да изпуска инициативата в този процес, смята той. Даваме си ясна сметка, че има наслоени конфликти, ревност и други подобни емоции, отбеляза председателят на БСП-София. Но, по думите му, ако не влязат в такъв формат, ще изгубят много. „Към момента социологическите данни показват, че в коалиционен формат имаме реални шансове за добър резултат. Това би означавало политическо събуждане на БСП и то не само в София“, посочи Иван Таков.

На форума присъства и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която беше избрана в ръководството на Градската конференция, но не седна на трибуната.

Пред делегатите Милка Христова представи отчета на групата съветници на БСП за мандата 2019 – 2023 г. Тя отбеляза, че са запазили своя облик и не са направили нито един укорим морален или законов компромис, от който да са регистрирали бягство от интересите на града или да са реализирали свои лобистки интереси.
БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре