Сега четете
Появи се ново видео с Пригожин, вероятно от последните му дни, в което той говори за сигурността си

Появи се ново видео с Пригожин, вероятно от последните му дни, в което той говори за сигурността си

В близък до група „Вагнер“ канал в „Телеграм“ се появи нов видеоклип на боса на руските наемници Евгений Пригожин, който изглежда е заснет в Африка малко преди смъртта му. Във видеото той говори за това как се чувства, както и за заплахите за сигурността му, предаде Ройтерс.

„За тези, които обсъждат дали съм жив или не, какво правя – в момента е уикенд, втората половина на август 2023 г., аз съм в Африка“, казва Пригожин в краткото видео публикувано от канала „Сива зона“ (Gray Zone).

„Така че за хората, които обичат да обсъждат заличаването ми или моя личен живот, колко печеля или каквото и да е друго – всичко е наред“, добавя той, махвайки с ръка.

Ройтерс не може да потвърди местоположението или датата на видеото, заснето в движещ се автомобил. Камуфлажното облекло и шапката на Пригожин, както и часовникът на дясната му ръка, съответстват на външния му вид във видео, публикувано на 21 август, за което той също твърди, че е заснето в Африка.

Споменаването на „уикенд“ предполага, че най-новият клип трябва да е направен на 19 или 20 август, само три или четири дни преди Пригожин, заедно с други висши фигури на „Вагнер“ и телохранители да загинат на 23 август в самолетна катастрофа северно от Москва.

Думите на Пригожин във видеото показват, че той си дава сметка за рисковете за живота му.

Вижте и

Кремъл отхвърли като „абсолютна лъжа“ предположението, че президентът Владимир Путин е убил Пригожин за отмъщение, но каза, че разследването на катастрофата проучва и възможност за умишлена намеса.

Пригожин беше погребан във вторник на Пороховското гробище в родния му град Санкт Петербург.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре