Сега четете
Пламен Константинов: „Испания игра освободено, ние – под напрежение“

Пламен Константинов: „Испания игра освободено, ние – под напрежение“

Изказване на селекционера на националния отбор на България Пламен Константинов след срещата от група В на Европейското първенство по волейбол между Испания и България, завършила 3:1 за иберийците.

 

Пламен Константинов (селекционер на България) – „Според мен слабата ни игра се дължи най-вече, че не успяхме да издържим на сервиза на Испания и не им отговорихме със сервиз след като те ни натиснаха. Те играха по-освободено, играха, според мен, на максимум риск, получи им се всичко. Поздравления за испанците.

 

Не е само наша заслуга със слаба игра, аз мисля, че те ни натиснаха и след първоначалния натиск ние не можахме да отговорим по същия начин. Сбъркахме много сервизи. Оттам това, което вкарвахме те го посрещнаха добре. Когато тръгнахме да вкарваме и да не грешим те посрещаха идеално, имаха отличен сайд-аут и атака.

 

Имаше притеснение безспорно, но аз го казах, че очаквам началото да е трудно ,защото има напрежение като домакин. У домакинът има повече напрежение в първи мач, отколкото при другия отбор. Те играха освободено, ние – под напрежение. Това се отрази най-вече на сервиза. Очакванията ми бяха, че ще има такъв момент, но, че ще можем да пречупим и да обърнем мача. Може би ги изпуснахме в четвъртия гейм, когато ни паднаха две топки леки от подсигуряване и тогава те направиха четири точки разлика. Отново им тръгна сервизът, изпуснахме момента, донякъде бяхме пречупили развоя на мача. Изпуснахме си момента в четвъртия гейм.

 

Вижте и

Няма да коментираме съдийските грешки. Не, не е съдията, имаше отсъждания, които са коментируеми, но не е съдията. Първият проблем е в нас, а не в съдията. Най-хубавото е, че тази грешка в началото е поправима. Ако беше да изиграеш такъв фатален мач в директна елиминация, тогава ще е непоправима. Надявам се и имаме възможност да я поправим.

 

Психиката се изгражда в такива мачове и те трябва да се изиграят и трябва да се загубят. Има момчета, на които това им е първо голямо първенство. Не е лесно да влезеш на такъв форум и да покажеш вече устойчива психика. Да не сме прекалено критични към тях или да сме поне малко по-търпеливи. Пак казвам – аз се надявам, че все още имаме шанс да поправим нещата, да не прибързваме с крайни заключения.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре