Сега четете
Калин Стоянов: Ще продължим да работим трудно, заяви министър Калин Стоянов за отказа да бъде освободен главният секретар на МВР

Калин Стоянов: Ще продължим да работим трудно, заяви министър Калин Стоянов за отказа да бъде освободен главният секретар на МВР

Ще продължим да работим трудно. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който коментира отказа на държавния глава да освободи от длъжност главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Действително във вчерашния ден в Министерството на вътрешните работи се получи отказ за съгласуване на това, което ние поискахме, а именно освобождаване на главния секретар от МВР“, потвърди министър Стоянов.

БТА припомня, че по-рано днес от прессекретариата на държавния глава информираха, че официалният отказ на президентската институция на предложението за отстраняването на главния секретар на МВР вече е изпратен на ресорното министерство. От президентството съобщиха преди дни, че смятат мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР за „изцяло политически и продължение на пълномащабната чистка в тази институция“.

Миналата седмица премиерът Николай Денков заяви, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е изпратил мотивирано исканедо президентството, с което изисква смяна на Петър Тодоров, с когото има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена работата в министерството. След правителственото заседание министър Стоянов заяви, че главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на министерството, при изпълнение на служебните им задължения, в рамките на изключително кратък период от време.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре