Сега четете
Богдан Богданов: Мисли се за преструктуриране на ДКК

Богдан Богданов: Мисли се за преструктуриране на ДКК

Мислим за преструктуриране на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов в предаването „Денят започва“ по БНТ по повод смяната на Борда на директорите на ДКК.

„Явно този модел не работи, не е ефективен“, коментира министърът. По думите му в ДКК липсва отговорност и няма бизнес програма, планиране, както система за контрол и мониторинг.

„Спекулира се много с това, че са сменени едни хора с „наши“ или „ваши“. Такова нещо няма“, заяви министър Богданов. „В случая сменяме борда, защото там не се работи ефективно и имаме реални аргументи“, каза той и допълни, че промени в министерството не се правят там, където се работи ефективно.

Вижте и

На пресконференция вчера министър Богдан Богданов обяви, че сменя Борда на директорите на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД. В новия екип влизат Иван Зангочев – член на борда и изпълнителен директор, Елена Болтаджиева – председател на борда, както и членовете на борда Десислава Чалъмова, Венелин Шъков, Николай Желязков. Екипът, който сега поема ДКК, е временен, като в рамките на шест месеца ще се направи конкурс за нов екип, който да поеме управлението на компанията, обясни Богданов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре