Сега четете
Петър Въжаров: Моторът е като заредена пушка

Петър Въжаров: Моторът е като заредена пушка

Моторът е като заредена пушка. Няма ли добър контрол върху него, могат да станат сериозни проблеми и за това трябва непрекъснато да подобряваме уменията си на пътя. Това каза в интервю Петър Въжаров, състезател по мотоциклетизъм и създател на училище за подготовка и обучение на мотористи.

Често мотористите на пътя допускат грешки, повечето от които неосъзнати. Основната идея на училището е да се опитам да допринеса за пътната безопасност, подобрявайки уменията на хората за управление и контрол върху мотора. Повечето от тях, които се качват на мотор, имат значителни проблеми с управлението на машината. Понякога независимо от стажа, който имат. Дори мотористи с дългогодишен стаж имат сериозни пропуски и допускат грешки на пътя, които често не осъзнават. Целта на училището е именно това – обучаващите се сами да осъзнаят проблема и съвместно да го разрешим, разказа Петър Въжаров.

Състезателят посочи, че училището е разделено на няколко групи. Едната обхваща хората, които практикуват шосейно каране на мотор и искат да подобрят уменията си на пътя. Другата е за любителите на спортно каране и състезанията на писта. В школата те могат да достигнат ниво на управление, близо до самите лимити на мотора. Има и групи за начинаещи, които идват, „за да сверят часовника си“, обясни той.

Като професионален състезател с опит той отправя към обучаващите се няколко съвета, свързани с познаването на собствените си възможности и възможностите на машината, но основната препоръка е моторът да бъде управляван максимално безопасно.

Вижте и

„Над 350 души са минали през училището през последните три-четири години. Вървим в правилната посока. Все повече мотористи осъзнават, че имат нужда да подобряват уменията си, за да управляват мотора безопасно“, разказа още Петър Въжаров

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре