Сега четете
Смъртта на бургаските полицаи се използва, за да се оправдае безпрецедентната чистка в МВР

Смъртта на бургаските полицаи се използва, за да се оправдае безпрецедентната чистка в МВР

Смъртта на двама достойни български полицаи не бива да се ползва за политически цели. Аз дори не бях поканен да дойда днес тук, дойдох сам, за да почета паметта им, а не за да правя политически изказвания. За съжаление тяхната смърт се ползва, за да се реализира сценарият от онзи запис, който изтече в публичното пространство. Тяхната смърт се използва, за да се оправдае безпрецедентната чистка в МВР, каза пред журналисти в Бургас бившият вътрешен министър Иван Демерджиев. Той беше помолен да коментира изказването на настоящият вътрешен министър Калин Стоянов за пропуски в структурите ангажирани в борбата с нелегалната миграция.

 

Демерджиев посочи, че полицаите са загинали, за да защитят държавата и държавността, която, по думите му, се разграбва в момента с изключителни темпове. Той подчерта, че е изпълнил ангажиментите, които е поел към близките на загиналите полицейски служители.

 

„Един от най-важните от тях – хората, които пряко бяха отговорни за това, което се случи, напуснаха системата в хода на проверките, осъзнавайки какъв ще бъде резултатът от тях. И второ – България положи изключителни усилия – смъртта на тези двама достойни полицаи да не бъде безмислена. Пак казвам – те станаха символ в цяла Европа и всички знаеха, че българските полицаи се жертват, за да пазят границата й. Тези усилия доведоха до там, че Европа гледаше на нас вече като на един надежден, изключително полезен съюзник“, коментира Демерджиев. Той заяви, че при тази безпрецедентна чистка в МВР очаква демотивация на хората, сриване на системата до нива, които не са се случвали през последните 30 години.

Вижте и

 

Демерджиев каза, че полицаите Атанас Граден и Йордан Илиев са отдали живота си за кауза, която предишното ръководството на МВР е изпълнявало – да се опази границата на България и границата на Европейския съюз. Държавата е длъжна да постави не само тази паметна плоча на загиналите полицаи, но и да продължи тези усилия, за да има смисъл жертвата, която те дадоха. За съжаление, аз не виждам тези усилия да продължават в същия интензитет, каза още Демерджиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре