Сега четете
Няма опасност от наводнение във връзка с ремонта на ВЕЦ „Тешел“

Няма опасност от наводнение във връзка с ремонта на ВЕЦ „Тешел“

Няма опасност от наводнение във връзка с ремонта на ВЕЦ „Тешел“, заявиха на пресконференция днес областният управител на Смолян Захари Сираков и неговият заместник Зарко Маринов. Със заповед на областния управител е създадена междуведомствена комисия, която е извършила проверка на ремонта на ВЕЦ „Тешел“ и евентуална опасност от наводнение, за което алармира в писмо кметът на Доспат. Притокът по деривациите към язовира е спрян, взети са всички мерки, посочи Зарко Маринов.

 

Протоколът от извършената проверка все още не е готов, но според Маринов няма никаква опасност за населението. От страна на НЕК своевременно са предприети необходимите мерки относно установяване на техническия проблем, каза Захари Сираков. Според него заключенията на комисията потвърждават, че няма никакви причини за притеснения около ремонта на съоръжението.

 

Назначените от кабинета „Денков – Габриел“ областен и заместник- областен управители на Смолян представиха днес основни приоритети, които ще следват в дейността си.

 

Прозрачност и директен контакт с хората ще бъде основният ми принцип на работа, заяви Захари Сираков. Той открои като основен проблем на областта демографската криза. В тази посока се водят разговори за координиране на усилията между няколко министерства за конкретни мерки за преодоляване на демографските проблеми. Като важен ангажимент областният управител посочи организацията за провеждане на честни и демократични избори за местна власт.

 

Вижте и

Предизвикателство пред новоназначения екип начело на Областната администрация е затрудненият достъп, допълни Зарко Маринов. Според него жителите на областта са изправени пред труден достъп до транспортна инфраструктура, до здравеопазване, до образование.

 

Относно плановете за откриване на ГКПП „Рудозем – Ксанти“, областният управител заяви, че гръцките партньори дават уверения за завършване на пътя до лятото на 2024 г. Междувременно до края на септември предстои сградата на пункта да бъде въведена в експлоатация и да се прехвърли на Агенция „Митници“. Заради забавянето на проекта за отваряне на пътя от гръцка страна, изградените инфраструктурни съоръжения и сградата на пункта се охраняват с издръжка от Областната администрация.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре