Сега четете
Жителите на Цалапица отново протестират заради пребития до смърт 24-годишен Димитър Малинов

Жителите на Цалапица отново протестират заради пребития до смърт 24-годишен Димитър Малинов

Роднини, близки и приятели на пребития до смърт 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица протестират отново пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Инициатор на проявата е майката на загиналия младеж Атанаска Бакалова, а организацията се осъществява чрез обществената група сподвижници от Цалапица във Фейсбук.

Митингът под надслов „Справедливост за Митко!“ започна в 12 часа.

Бих настоявал да бъде заловен бащата на Рангел Бизюрев, докато той не бъде намерен. Смятам, че полицията и прокуратурата могат да го направят. За всеки един нормално мислещ човек, който има семейство, ако задържат баща му, би имало ефект“, каза Пейчо Малинов, чичото на 24-годишния Димитър, предаде „24 часа“.

Срещу 30-годишния Рангел е повдигнато задочно обвинение за жестокото убийство на Димитър. Полицията издирва Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет до Германия бил закупен преди убийството.

Хората искат да получат още информация за разследването, както и ефективни доживотни присъди за сочения за убиец Рангел и двамата близнаци, помогнали за укриването на трупа.

Вижте и

На 11 август министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че в Цалапица ще бъде направен следствен експеримент.

„Единия ден са карали близнаците там, където е открит телефонът на Митко. После са правили възстановка на случилото се. Нас обаче никой не ни е уведомил какво се е случило и какви са резултатите от експеримента“, обясни Пейчо Малинов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре