Сега четете
От „Възраждане“ призоваха за спокойно разрешаване на спора около Паметника на Съветската армия

От „Възраждане“ призоваха за спокойно разрешаване на спора около Паметника на Съветската армия

От „Възраждане“ призоваха за спокойно разрешаване на спора около Паметника на Съветската армия.  Нека не допускаме насилието да бъде инструментът, с който този въпрос да бъде решен, апелираха от партията на брифинг  пред паметника, след като вчера от МВР съобщиха, че четирима души са задържани за това, че са хвърляли димки и са нанесли щети по монумента.

Деян Николов от „Възраждане“ коментира пред журналисти, че трябва да има дебат относно демонтажа на паметника и това е начинът за решаването на въпроса, а не чрез изпращане на провокатори. Призоваваме за спокойно разрешаване на въпросния спор, той е силно обществено значим, отбеляза той.

Това е паметник, който съхранява историческата памет на България. Този монумент не представлява политиката на Съветския съюз, не представлява сегашната геополитическа ситуация, не е символ на политиката на Русия, а символ на хора, които са дали живота си срещу една идеология – фашизмът, посочи Николов.

Той съобщи, че вчера от „Възраждане“ са поискали среща с вътрешния министър. Отидохме в МВР, бяхме приети, проведохме разговори, за да сведем до минимум опасността при евентуални бъдещи подобни ситуации. Имаме уверението както на министъра, така и на директора на СДВР, че полицейското присъствие в района на паметника ще бъде засилено, особено през тъмните часове на денонощието, коментира Николов.

Вижте и

Той заяви, че палатките пред монумента ще останат, тъй като това е израз на гражданска позиция. Без значение кой каква позиция защитава, имаме право на сигурност в София, отбеляза той.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре