Сега четете
146-годишнината от Шипченската епопея

146-годишнината от Шипченската епопея

С тържествена заря проверка тази вечер от 20:40 ч. на централния площад в Габрово – „Възраждане“, ще бъде отбелязана 146-годишнината от Шипченската епопея, предвижда програмата за отбелязване на годишнината, оповестена от Областна администрация – Габрово. Почетни строеве на Българската армия ще се подредят на площад „Възраждане“ за тържеството.

 

Днес се състоя и националното състезание по изкачване на стълбите към Паметника на свободата, а от 21:30 часа на централния площад „Възраждане“ концерт ще изнесат от група „Епизод“.

 

Националното честване на годишнината от Шипченската епопея е под патронажа на президента на Република България и се организира от Областна администрация – Габрово със съдействието на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, Община Габрово, Ротари клуб – Габрово, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово, Художествена галерия „Христо Цокев“, Държавен архив – Габрово.

 

Вижте и

БТА припомня, че на 7 август в Националния музей на образованието в Габрово беше открита изложбата „120 години храм-паметник „Рождество Христово“. Събитието бе първото от програмата за тържественото отбелязване на 146-годишнината от Шипченската епопея. На 17 август бе открита изложбата „Участието на българи от Бесарабия в българското опълчение в Освободителната руско-турска война 1877 – 1878 г.“.

 

Българската телеграфна агенция е медиен партньор на Националното честване „Шипченска епопея“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре