Сега четете
В Бобов дол зрее недоволство срещу Териториалния план за справедлив преход

В Бобов дол зрее недоволство срещу Териториалния план за справедлив преход

Писмо до министерството на енергетиката са изпратили днес от общината в Бобов дол, съобщи кметът Елза Величкова. Писмото-становище е във връзка с Териториалния план за справедлив преход, предвиждащ закриването на „ТЕЦ Бобов дол“ и открития рудник.

В общинската администрация днес беше планирана и среща по темата, на която беше поканен министърът на енергетиката Румен Радев. Притесненията на местното общинско ръководство са свързани с очакваното обезлюдяване на района, масовата безработица и липсата на алтернативи за заетост за местното население.

„Никой от министерството не се отзова на поканата ни. Затова сме изпратили становище, в което настояваме за нова среща с представители на ведомството. Притесненията ни са свързани с това, че местните хора остават без никаква алтернатива за работа и оцеляване. В Териториалния план е заложено финансиране само за малкия и средния бизнес, но целият район не може да разчита на това“, коментира Величкова.

Тя посочи, че ако следваща среща не се осъществи и не бъдат заложени промени в плана, синдикатите в Бобов дол са готови да организират и протести.

Вижте и

Днес, 18 август, когато се отбелязва успението на покровителя на българския народ Св. Иван Рилски, се чества и Денят на миньора, който е празник за община Бобов дол.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре