Сега четете
Звено между МВР и Прокуратурата, по линия на наркотиците са задържани 139 души, образувани са 111 досъдебни производства

Звено между МВР и Прокуратурата, по линия на наркотиците са задържани 139 души, образувани са 111 досъдебни производства

Звено между МВР и Прокуратурата, по линия на наркотиците са задържани 139 души, образувани са 111 досъдебни производства. Иззети са половин килограм хероин и метаамфетамин, 147 кг марихуана, 21 кг канабис и 225 стръка засят канабис. Това съобщи заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев пред медиите в Съдебната палата.

На 11 август и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписаха заповед за създаване на междуведомствено звено с цел да подпомага разследването по досъдебни производства, образуването на преписки, събирането и анализа на информация за организирани престъпни групи и лица, свързани с производство, държане и разпространение на наркотици, трафик на хора и незаконна миграция, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Коцев обясни, че звеното е създадено да работи по тези престъпления, защото това са най-актуалните теми за обществото и сектор „Сигурност“. Той добави, че систематично се разследват и престъпленията за корупция, като даде за пример случаят от днес в Разград, при който беше задържан полицейски началник.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре