Сега четете
Създадоха общо звено между МВР и Прокуратурата

Създадоха общо звено между МВР и Прокуратурата

Министерството на вътрешните работи (МВР) и Прокуратурата създадоха специализирано междуведомствено звено с цел да подпомага разследването по досъдебни производства, образуването на преписки, събирането и анализа на информация за организирани престъпни групи и лица, свързани с производство, държане и разпространение на наркотици, трафик на хора и на незаконната миграция, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

Днес и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписаха заповед за създаване на звеното. То ще се състои от прокурори от Върховна касационна прокуратура, ръководни служители от Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Звеното ще извършва мониторинг на оперативни дела, преписки и досъдебни производства с цел своевременното им приключване, като ще представя ежемесечен доклад на главния прокурор и на министъра на вътрешните работи за извършената работа.

 

С оглед превенция срещу наркоразпространението, със съдействието на Министерство на образованието и науката ще се организират разяснителни дискусии, срещи и обучения с ученици, учители, родители и представители на охранителни фирми, отговарящи за сигурността в учебните заведения, за вредоносните последици от употребата на наркотични вещества и тенденциите при тяхното разпространение. Участниците в образователните сесии ще бъдат запознавани и с предвидената наказателна отговорност и санкциите, съгласно действащото законодателство, посочват от прокуратурата.

Вижте и

 

На 19 юли премиерът Николай Денков обяви, че Министерският съвет ще създаде Координационен механизъм за борба срещу вноса и разпространението на наркотици в България, обяви премиерът. Новият Координационен механизъм ще допълва работата на Националния съвет по наркотични вещества, като фокусът на дейността му ще бъде върху големите вносители и разпространители.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре