Сега четете
Калин Стоянов: В МВР не се извършва чистка

Калин Стоянов: В МВР не се извършва чистка

В МВР не се извършва чистка, каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Коментарът му е в отговор на журналистически въпрос по повод изказване на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, че в системата се извършва чистка.

 

Както посочи министър-председателят, министърът на вътрешните работи има правомощията да избере екипа от служители, с които иска да работи, посочи Стоянов. Той отрече директорите на областни дирекции на МВР да се сменят по политически причини.

 

Нищо не се подготвя за изборите, това е избор на екипа, с който аз ще работя, каза Стоянов. Той коментира, че преместването на директори в звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи категорично не е повишение. Просто не съм доволен от тяхната работа и считам, че има други служители, които ще се справят по-добре от тях, добави вътрешният министър.

 

Той беше в Пловдив, за да представи новия директор на полицията в града Георги Чергов, дългогодишен служител в системата. До смяната на ръководството на полицията в Пловдив се стигна след убийството на Димитър Малинов в Цалапица и последвалите протести на жителите на селото.

 

Министърът съобщи, че днес в Цалапица ще се извършва процесуално-следствен експеримент, но не даде повече подробности. По отношение на сочения за извършител на убийството, Стоянов посочи, че се работи в много тясно взаимодейтвие с партньорските служби на територията, на която се предполага, че се намира извършителят.

 

Вижте и

„Това, което етапно виждаме е, че има тотално скъсана връзка между Областна дирекция – Пловдив и съответно районно управление в Стамболийски. Категорично заявявам, че след като сме готови с резултатите – всички служители на МВР, от областна дирекция и съответното районното управление, които са извършили неправомерни действия или са бездействали, ще понесат своята отговорност“, каза Стояновпо относно проверките в районното.

 

Министърът коментира и промените, свързани с изземването на автомобили при установяване на шофьори, управляващи ги след употреба на алкохол и наркотици. Той посочи, че с прокуратурата се обмисля как и по какъв начин ще се работи по такива дела, къде ще се съхраняват тези автомобили, кой ще отговаря за тях.

 

Още във вчерашния ден има няколко констарирани случая. Автомобилите в момента се намират на територията на съответните райпнни управления, там където са констатирани случаите, обясни министърът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре