Сега четете
Операция по пътна безопасност се извършва в Кюстендил

Операция по пътна безопасност се извършва в Кюстендил

Операция по пътна безопасност по широкообхватния метод, се извършва при околовръстният път на Кюстендил, при отбивката за село Соволяно. В операцията участват и служители на Национална агенция за приходите (НАП), Агенция „Митници“, Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

От началото на годината в региона са възникнали 179 пътнотранспортни произшествия. От тях 56 са тежки, четирима души са загинали, а 89 са ранени, каза пред началникът на сектор „Пътна полиция“ – ОДМВР, Радослав Боюклийски. В сравнение със същия период на миналата година пътните произшествия са с пет по-малко, но тежките инциденти са с два повече. Броят на загиналите се запазва, а броят на ранените е с 12 повече.

От началото на годината са установени 26 шофьори с над 1,2 промила алкохол в издишания въздух, каза още началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кюстендил.

Вижте и

За миналата година водачите, употребили наркотични вещества са били 11, а в момента броят им е 22. 12 са установените неправоспособни водачи през тази година, докато броят им през миналата е бил шест.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре