Сега четете
Набелязахме повече от 15 мерки срещу агресията и насилието

Набелязахме повече от 15 мерки срещу агресията и насилието

Набелязахме повече от 15 мерки срещу агресията и насилието, съобщи премиерът акад. Николай Денков на пресконференция в Министерския съвет днес след среща с представители на четири министерства.

 

„Почти всички мерки са на ниво Министерски съвет и министерства, изискващи координация между институциите. Има и такива, свързани с изменение на законодателството“, обясни премиерът.

 

„През последните дни и седмици в медиите се появиха информации за много тежки случаи на насилие. Това е било скрита епидемия през последните години. Окуражени от подкрепата, която получиха от институциите, много хора се осмелиха да разкажат за техните проблеми“, коментира още премиерът Денков.

 

Мерките бяха обсъдени от министър-председателя с представители на министерствата на вътрешните работи, на труда и социалната политика, на правосъдието и на образованието и науката.

 

Денков обясни, че на срещата е направен преглед на цялата налична информация, въз основа на която са формулираните мерки, насочени както към превенцията срещу насилието, така и към подпомагане на жертвите от него. Премиерът даде за пример обсъжданата възможност да се прецизират текстовете в законодателството, свързани с ранните бракове сред малолетните деца.

 

Вижте и

„Това е голям проблем и също е форма на насилие, по която трябва да се работи“, отбеляза Николай Денков.

 

Министър-председателят увери, че всички набелязани мерки, които са на ниво Министерски съвет и отделни министерства, ще бъдат придвижени в рамките на месец. „Нашият ангажимент е след месец да ви кажем какво вече е въведено в действие“, каза още министър-председателят.

 

Любословие.бг припомня, че на правителственото заседание на 2 август министър-председателят възложи на четирима министри да предложат мерки срещу агресията. Като причина Денков посочи случая на агресия срещу млада жена в Стара Загора и липсата на адекватни действия от страна на правосъдната система. „Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на агресията и болката в нашия живот“, заяви акад. Денков в началото на редовното правителствено заседание тогава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре