Сега четете
Министър Хинков на посещение Враца за среща с ръководството на местната болница и педиатрите

Министър Хинков на посещение Враца за среща с ръководството на местната болница и педиатрите

Министърът на здравеопазването Христо Хинков пристигна днес във Враца за среща в областната управа с ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ и с педиатрите, които искат да напуснат детското отделение, поради което съществува риск то да бъде закрито.

На входа на областната управа министърът заяви, че всичко е поправимо, и че отделението може да бъде запазано, като се повишат заплатите на работещите в него и се търсят допълнителни ресурси. Министър Хинков коментира, че проблемите с врачанската болница са системни, а не персонални и оставката на директора на болницата д-р Кети Ценова. ще бъде коментирана лично с нея.

Родители на деца от Враца протестираха срещу евентуално закриване на отделението в местната болница. Те попитаха министъра смята ли, че ще е удобно при нужда местните деца да бъдат транспортирани до детски отделения на болници в София и Монтана. Хинков каза, че ще направи всичко възможно отделението във Враца да бъде запазено въпреки дълговете на болницата и проблемите с педиатрите.

След среща на 4 август между изпълнителния директор на болницата д-р Кети Ценова и областния управител на Враца Надя Донкинска стана известно, ясно, че има опасност болницата да остане без детско отделение. Причината е, че и петимата лекари са подали предизвестие за напускане, което изтича на 15 август.

Вижте и

По-рано тази сутрин министърът на здравеопазването каза, че от вчера има оставката на изпълнитения директор на болницата във Враца д-р Кети Ценова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре