Сега четете
Мария Захарова: Москва няма да остави украинската атака срещу танкер в Керченския пролив

Мария Захарова: Москва няма да остави украинската атака срещу танкер в Керченския пролив

Москва няма да остави украинската атака срещу танкер в Керченския пролив, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

„Подобни варварски акции не могат да бъдат оправдани, те няма да останат без отговор, авторите и извършителите им неминуемо ще бъдат наказани“, заяви Захарова.

Тя подчерта, че Русия категорично осъжда тази терористична атака, която е застрашила не само живота на екипажа на танкера, но и е създала риск от мащабна екологична катастрофа. „Киевският режим, който не бива осъждан от западните страни и международните организации, активно предприема все нови и нови терористични методи, този път в акваторията на Черно море“, каза още говорителката на руското външно ведомство.

Отговорност за нападението вече пое Службата за сигурност на Украйна в лицето на нейния председател Василий Малюк, който, както отбеляза Захарова, „с характерната за укронацистите безчовечност“ нарече нападението, целящо убийството на невъоръжени цивилни граждани, „легитимна, логична и ефективна стъпка“. „Международната общност за пореден път може да види с очите си каква „законност“ изповядва Киев“, добави Захарова.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре