Сега четете
Зарица Динкова: България има потенциал да привлече повече американски туристи

Зарица Динкова: България има потенциал да привлече повече американски туристи

България има потенциал да привлече повече американски туристи, като предложи много културни и природни забележителности, които да предизвикат интереса им, каза министърът на туризма Зарица Динкова на работна среща с посланика на САЩ Кенет Мертен, съобщиха от пресцентъра на министерството. В България все още има недокоснати места, които трябва да бъдат показани и запазени, заяви министър Зарица Динкова.

Екипът на Министерството на туризма обмисля нова маркетингова стратегия, която ще бъде насочена и към разширяване на пазарите, подчерта още министър Динкова.

САЩ е перспективен и желан туристически партньор и пазар за България. През 2019 г., преди пандемията от COVID-19, над 104 000 американски туристи са пътували до България. За първите пет месеца на 2023 г., броят на гражданите на САЩ, посетили страната ни, е 30 469, което е ръст от 41% спрямо същия период през 2022 г.

Министър Зарица Динкова предложи България да бъде представена като дестинация на американския пазар на B2B форум още през следващата година, ако има интере от страна на САЩ.

Вижте и

Според нея комбинираните туристически продукти имат голям потенциал, тъй като традиционно американските туристи предпочитат да съчетават посещения на възможно най-много туристически обекти с едно пътуване.

Развитието на българския туристически сектор е национален приоритет, отбеляза още министър Динкова. Според WTTC (Световен съвет за пътувания и туризъм), миналата година приносът на сектора на пътуванията и туризма е нараснал с 25% до 10 милиарда лева, което представлява 6,5% от икономиката на България, приближавайки се до най-високата стойност от 2019 г. от 9,9% от икономиката.
БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре