Сега четете
България е домакин на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2023“

България е домакин на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2023“

България е домакин на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2023“, която ще се проведе от 5 до 20 август в районите на авиобаза Безмер и летище Чешнегирово. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО). В „Тракийско лято“ участват сили и средства от МО и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции и формирования от ВВС на САЩ в Европа с три транспортни самолета С-130.

Днес ще бъдат изпълнени полети за пребазиране на личния състав, който ще участва в „Тракийско лято – 2023“. Транспортните самолети С-130 на Военновъздушните сили на САЩ ще бъдат пребазирани в нашата страна на 7 август. В рамките на съвместната подготовка в периода 8-17 август 2023 г. ще бъдат изпълнявани дневни и нощни полети със самолет „Spartan“ от състава на българските ВВС и със самолети С-130 на Военновъздушните сили на САЩ.

Съвместната подготовка се провежда над 15 години и допринася ВВС и Силите за специални операции да придобият богат опит при реално взаимодействие в международна среда, посочват от МО.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре