Сега четете
Росен Христов: В най-кратки срокове завеждам дело срещу акад. Николай Денков

Росен Христов: В най-кратки срокове завеждам дело срещу акад. Николай Денков

В най-кратки срокове завеждам дело срещу акад. Николай Денков. Това заяви в интервю за Нова телевизия бившият служебен министър на енергетиката Росен Христов. Повод за коментара му е вчерашното изказване на премиера акад. Денков, че в договора с турската компания „Боташ“, под прикритието на търговската тайна, се оказва, че има сключен договор с много неизгодни и неравнопоставени клаузи за България по отношение на газопреносните системи между България и Турция. Министърът на енергетиката е поел ангажимента да се опита да договори максимално добри условия за България по този договор, съобщи министър-председателят.

 

В отговор Росен Христов заяви, че тези критики са „клевета“. Това, което беше казано, че договорът е неизгоден за България, не отговоря на истината. Договорът е от изключително стратегическо и икономическо значение за страната. При подписването му получихме поздравления от всичките ни евроатлантически партньори. Договорът с „Боташ“ дава достъп до инфраструктура, терминали и газопреносна мрежа, за да можем да доставяме газ от световните производители. Алтернативи на този договор няма, каза Христов.

 

Терминалът в Гърция е много натоварен, добави бившият служебен министър. За тази година успяхме да се преборим едва за три слота т.е. няма друга алтернатива на руския газ, освен терминалите в Турция, добави той.

Вижте и

 

Според него обвиненията на правителството са свързани с желанието за връщане на посредниците при покупка на газ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре