Сега четете
Започва второто издание на джаз фестивала „Д-р Емил Илиев“

Започва второто издание на джаз фестивала „Д-р Емил Илиев“

Тази вечер започва второто издание на международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец. То ще бъде открито от бигбенд „Благоевград“, който отбелязва тази година своето 30-годишно участие на сцената. Поканен е и специален гост – Жаклин Таракчи, победителката от „Гласът на България”, съобщават организаторите.

 

На сцената тази вечер ще се качат още Михаил Йосифов & Новините в джаза, както и Манал Ел-Фейтури и групата VSOP.

 

Второто издание на фестивала ще продължи до 9 август. За първи път в България ще свирят в квартет братя Васерфур от Германия. Още като тийнейджър тромпетистът Юлиян Васерфур е считан в Германия за най-добрият тромпетист от времето на Тил Брьонер. Заедно с брат си Роман на пианото създават неразделна двойка. В техния квартет са също Маркус Шийфердекер – бас, и Оливер Реман – барабани.

 

Изненада за джазмените ще бъде и първият у нас концерт на секстет от Индия – 4th Element, посочват организаторите. По думите им базираната в Шилонг група е единствената в североизточна Индия, която усвоява и смесва четирите стила – фънк, джаз, ритъм енд блус и соул, в търсене на свой креативен облик.

 

Вижте и

В афиша на фестивала са също братя Владигерови (Австрия), Zone C – групата, създадена през 1992 г. от пианиста и композитор Васил Пармаков, „Джазаница“, Михаил Йосифов & Новините в джаза, Васил Петров, „Дърти пърчис“; Надя Тончева и „Бразилиадо“, The Jive Aces и Matt Bianco (Великобритания), Роберто Фонсека (Куба).

 

В съпътстващата програма предвижда среща-разговор с Георги Господинов и Анджела Родел – на 5 август в художествената галерия на град Самоков. Ще има и джаз академия за деца, както и джемсешъни – всяка вечер.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре