Сега четете
Холивуд изпада в криза

Холивуд изпада в криза

Гилдията на екранните актьори стачкува от средата на юли. Сред исканията са по-добро заплащане и регулации в използването на изкуствен интелект в кино и телевизионната индустрия. Тъй като сценаристите също стачкуват, производството на филми и сериали в САЩ практически е спряно.

Средствата във фонда за подкрепа на актьорите са събрани през последните три седмици и възлизат на повече от 15 млн. щатски долара.

„Развлекателният сектор е в криза и синдикалната организация на сценичните актьори получава 30 пъти повече искания за финансова подкрепа в сравнение с периода преди стачката“, се казва в съобщение на фондацията, която ще управлява набраните средства.

Тази подкрепа цели актьорите да могат да плащат задълженията си, да не загубят домовете си, да хранят семействата си, да плащат медицинските си разходи, да купуват лекарства, се казва още в съобщението.

Вижте и

Холивудски звезди даряват по един милион щатски долара в подкрепа на стачкуващите си колеги, съобщи Франс прес.

Сред дарителите са Мерил Стрийп, Джордж Клуни, Мат Деймън, Дуейн Джонсън, Леонардо Ди Каприо, Никол Кидман, Джулия Робъртс, Опра Уинфри. Те създадат фонд за подкрепа на актьорите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре