Сега четете
Таксиметров шофьор върна 5 000 евро на собственика им

Таксиметров шофьор върна 5 000 евро на собственика им

Иван Настев: Дори не се замислих. Какво да се замисляш, това не са твои пари, това не е твоя вещ, ти си имаш работа

Телефони и ключове. Това са забравените вещи, които Иван Настев най-често намира в таксито си. Този следобед обаче при обичайната си смяна се натъква на значителна сума пари от 5 хил. евро на задната седалка.

Иван оставя клиентите си в центъра и след малко получава обаждане от диспечeр на компанията, който му съобщава, че пътникът е загубил портфейла си и е възможно той да е останал в колата му.

„Спрях, обиколих колата. Портмонето на клиента му е изпаднало между колата и прага. Той не е усетил, тъй като плати с кредитна карта и слизайки даже не се е чуло, не се е усетило.“

От компанията казват на шофьора да се върне в хотела, от който е взел семейството, защото те са там. Там обаче го очаква нова изненада. Момиче, което се представя за дъщеря на собственика на парите.

„Да ми кажеш викам имената на баща си. Викам аз не те познавам, ти може да си всеки. И тя каза първото и сега викам да ми кажеш второто, защото аз и второто искам да знам. Давам ти ги, ето това е за баща ти“, казва таксиметровия щофьор на момичето.

Вижте и

Момичето преброява парите, свързва се с баща си и потвърждава, че сумата е същата. А Иван си тръгва доволен и казва, че не би задържал пари, които не са негови.

„Не мога да кажа, че всички са коректни. Хората са различни, но правилното за мен е това, което направих, дори не се замислих. Какво да се замисляш, това не са твои пари, това не е твоя вещ, ти си имаш работа. Като не ти харесва тая работа ще я смениш, ще се развиваш, ще правиш каквото трябва“, добавя той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре