Сега четете
Протестърът кандидат за кмет на София Никола Вапцаров опровергава спекулативните твърдения на Ивайло Мирчев

Протестърът кандидат за кмет на София Никола Вапцаров опровергава спекулативните твърдения на Ивайло Мирчев

Предложеният за единна лява кандидатура за кмет на гр. София Никола Вапцаров поиска в БНТ право на отговор относно спекулативните твърдения на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, изречени в предаването „Панорама“ по БНТ 1 на 28.07.2023 г.

Мирчев каза в ефира на БНТ 1, че само той и част от симпатизантите на „Демократична България“ са барикадирали пл. „Орлов мост“ в София по време на протестите през 2019 и 2020 г.

„На барикадите участвахме, живяхме и спахме месеци на ред множество достойни български граждани с различни политически пристрастия, но с една цел! Всички, които бяхме там, искахме промяна на модела и премахване на статуквото – Гешев, Борисов, Пеевски.“ – заяви Вапцаров.

Друга откровена лъжа, която Мирчев изрече в ефира на обществената телевизия е, че през 2019 г. протестите срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор са били подкрепени единствено от симпатизанти на „Демократична България“. Истината е, че и на тези протести присъстваха отново хиляди граждани, включително Вапцаров и тогавашния кандидат за кмет на столицата и впоследствие лидер на Изправи се.БГ Мая Манолова.

„Абсурдно е да твърди, че видите ли, не сме разбирали  основната цел на протестите, както и потресаващото твърдение, че те са били началото на процес, който се завършвал днес, чрез сглобката между предателската коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, която се опитват да оправдаят с промени в Конституцията.“ добави Вапцаров.

Вижте и

Предложеният от „Изправи се България“ за единна лява кандидатура за кмет на София попита Мирчев, считащ се за човек с лидерска роля по време на протестите, какво би казал за основния лозунг по площадите: „Борисов, позор! Оставка и затвор!“, при положение, че в момента участва в (не)коалиция заедно с ГЕРБ, чийто лидер е Борисов, и с ДПС, лидирано от Делян Пеевски, за едно безпринципно и аморално управление, предало надеждите за промяна на стотици хиляди българи.

„Като човек, който е бил рамо до рамо г-н Мирчев и други представители на коалиция „Демократична България“ по време на гражданските протести от 2019 и 2020 г., се чувствам лично засегнат от употребяването им за тясно политически цели, особено такива, които оправдават предателството на същите да влязат в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Не това искахме десетките хиляди граждани от площадите и няма да позволим да бъдем параван за „изпиране“ на определени политически фигури, срещу които сме протестирали с месеци.“ – заключи Вапцаров в писмото си към БНТ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре