Сега четете
Иван Георгиев: Служителите на плажа не трябва да стигат до крайни мерки

Иван Георгиев: Служителите на плажа не трябва да стигат до крайни мерки

Служителите на плажа не трябва да стигат до подобни крайни мерки. Това коментира Иван Георгиев, управител на водноспасителна служба във връзка с инцидента на плажа в Поморие, при който пострада чужд летовник, след спречкване със спасител. Георгиев класифицира инцидента като частен случай, тъй като спасителят не е бил на работа в този ден.

 

Бих искал да кажа, че в своята цялост плажовете по българското Черноморие са изключително добре урегулирани. Има място за всеки на свободната зона, където могат да се разположат лични плажни принадлежности, има и зони за хора с желание да ползват платена сянка и шезлонги, има място и за хора, които желаят повече спокойствие, уединение, каза за БТА Георгиев. Той посочи, че секторът на водно-спасителната дейност веднъж е урегулиран в класификатора с професиите на най-ниското ниво категории – заедно с чистачи, обслужващ персонал, а същевременно изискванията са като за първа категория труд.

 

„Да припомня също така, че ние останахме един от малкото, ако не и единственият сектор от категорията „обслужващ персонал“, който, по един и друг начин, е урегулиран с минимален необходим брой служители, които да присъстват на плажа. Тази наредба е от 1996 година и почти не отговаря на съвременните нужди, каза Георгиев. По думите му към момента действащата нормативна уредба поставя сектора за водно-спасителната дейност в Параграф 22.

Вижте и

 

„Или да нарушаваме наредбата заради невъзможността да покриваме изискуемия минимален брой кадри за месеците юли и август поради недостатъчно желаещи, или, ако успеем да намерим необходимата бройка – директно да нарушим Кодекса на труда за необходимия брой почивни дни“, заяви Георгиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре