Сега четете
Ежедневен и непрекъснат контрол на ремонта на жълтите павета

Ежедневен и непрекъснат контрол на ремонта на жълтите павета

Разпоредила съм ежедневен, непрекъснат контрол на ремонта на жълтите павета. Това каза пред „Нова телевизия“ кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Моята голяма болка са жълтите павета. Те са знакови за София и за всички софиянци. Знаете, че настилката беше безобразно наредена. Поканих едни от най-добрите експерти, дадохме всичко от себе си. Сега остава строителите да си свършат работата, каза Фандъкова.

 

Тя добави, че е разпоредила представител на строителния надзор и на общината да са на мястото на ремонта по всяко време. Заместник-кметът е по пет пъти на ден там, ако трябва и по цял ден ще стои. Ако и този път фирмата, която е една от най-големите строителни фирми в България, си позволи да не се справи с тази задача, не просто няма да ѝ бъде платено и ще бъде санкционирана по целия договор, но това за мен ще означава че фирмата може би има други цели, коментира още кметът.

 

По думите ѝ указанията, които представители на общината дават на работниците на място, не се изпълняват. Два пъти от началото на пренареждането заместник-кметът лично връща работниците отново за преработка, добави тя.

 

Вижте и

Няма да оставим този малък участък да компрометира всичко, което е свършено в София, каза Фандъкова.

 

В момента в София се работи по 20 големи структуроопределящи за града проекти, посочи кметът. Не говоря за обикновените ремонти, които всяка година се правят, а за проекти, които дават перспектива за развитието на града за десетилетия. В момента, наред със строителството на метрото, са пробивите на бул. „Филип Кутев“ и „Тодор Каблешков“. Тук не говорим за ремонти, а за изцяло ново строителство на нови булеварди, които променят средата, не само в кварталите, през които минават, обясни Фандъкова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре