Сега четете
Владимир Путин: Поддържаме включването на Африканския съюз в работата на международни обединения

Владимир Путин: Поддържаме включването на Африканския съюз в работата на международни обединения

Русия поддържа включването на Африканския съюз в работата на международните организации и се надява, че обединението ще стане пълноправен член на Г-20 през септември тази година, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Путин каза това на среща с председателя на Африканския съюз и президент на Коморските острови Азали Асумани, и с председателя на Комисията на Африканския съюз Муса Факи Махамат.

„Поддържаме включването на Африканския съюз в работата на международни обединения. Русия е една от първите страни, които се отзоваха положително на (…) инициативата за предоставяне на Африканския съюз на пълноправно членство в Г-20. Надяваме се, че това решение ще бъде взето още през септември на срещата на върха на Г-20 в Делхи“, изтъкна Путин.

Руският лидер каза още, че Москва възприема Африканския съюз като „водеща регионална организация, която формира съвременната структура на сигурността на континента и създава условия за гарантирането на достойно място за Африка в системата на глобалните икономически отношения“.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре