Сега четете
Костадин Костадинов: С предложението да се премахне 3 март като национален празник от ПП-ДБ чертаят разделителна линия в българското общество

Костадин Костадинов: С предложението да се премахне 3 март като национален празник от ПП-ДБ чертаят разделителна линия в българското общество

С предложението да се премахне 3 март като национален празник за пореден път от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) чертаят тежка разделителна линия в българското общество. Това каза пред журналисти лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Според него ПП-ДБ  показват омраза към всичко българско.

На форум вчера от ПП-ДБ, съвместно с инициативата „Правосъдие за всеки“, представиха пред медиите предложенията си за промени в Конституцията. Една от идеите е 24 май да стане национален празник и да се нарича Ден на българското слово, просвета и културата, и на кирилицата.

В отговор на журналистически въпрос Костадинов посочи, че „не си заслужава въобще да коментираме каквото и да било друго след това тяхно предложение“, защото не знае какво ще е следващото – може би да сменят българското знаме, защото в него има два цвята, които съответстват на руското знаме – има бяло и червено. Може би да сменят българския герб, може би да сменят и българския химн, добави той. По думите му тези хора са опасни за националната сигурност.

Костадинов коментира, че без 3 март нямаше да има България. „Без 3 март нямаше да има 24 май, защото нямаше да има кой да празнува 24 май. Без 3 март нямаше да има 6 септември, защото нямаше да има какво да се съединява. Без 3 март нямаше да има 22 септември, защото нямаше какво да обявява независимост. Без 3 март нямаше да ни има нас българите като народ“, добави депутатът.

Според него от ПП-ДБ искат да премахнат символа на българската свобода.

Тези хора компроментираха дори самата идея за промяна в Конституцията, смята Костадинов и отбеляза, че нямаме записан национален празик в Конституцията, а той е записан в други закони.

Вижте и

Попитан за изказването на заместник-председателя на руската Дума Пьотр Толстой, че „ние нямаме проблем с България, там по цялото крайбрежие наши са гражданите“, Костадинов коментира: „Както в България имаме Сорос Денков, имаме Иво Инджев, имаме Соломон Паси, така и в Русия има Пьотр Толстой и други подобни“.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре