Сега четете
Володимир Зеленски: Украйна се нуждае от пълноценен небесен щит – това е единственият начин да се пребори руският ракетен терор

Володимир Зеленски: Украйна се нуждае от пълноценен небесен щит – това е единственият начин да се пребори руският ракетен терор

Украйна се нуждае от пълноценен небесен щит – това е единственият начин да се пребори руският ракетен терор, написа в Телеграм президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Укринформ.

Той отбеляза, че благодарение на помощта на партньорите и предоставените на Украйна системи за противовъздушна отбрана защитниците на небето вече са спасили живота на хиляди хора. „Но ние се нуждаем от повече системи за противовъздушна отбрана за цялата ни територия, за всички наши градове и общини. Светът не трябва да свиква с руския терор – терорът трябва да бъде победен. И това е възможно!“, подчерта президентът.

По данни на Оперативното командване „Юг“ при ракетната атака миналата нощ са били нанесени удари по Одеска област с най-малко пет вида ракети от всички типове изстрелване: „Калибър“, „Оникс“, Х-22, „Искандер-К“, както и балистични ракети „Искандер-М“. В резултат на това е убит един човек и са ранени 22 души, включително четири деца.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре