Сега четете
Трима души с изгаряния след битови инциденти

Трима души с изгаряния след битови инциденти

Трима души с различна степен на изгаряния са приети през последните 24 часа в отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия на Университетската болница „Медика“ в Русе. Те са пострадали при битови инциденти – при работа с газова бутилка и палене на огън на открито, съобщи началникът на отделението проф. Огнян Хаджийски.

Мъж на 58 години и 67-годишна жена – от град Исперих, са с тежки изгаряния. Пожарът е възникнал в домашни условия при работа с газова бутилка. Мъжът е с между 50 и 60 процента изгаряния – основно в областта на крайниците и главата. За живота му има опасност. Жената е с 25 процента изгаряния, основно в областта на крайниците. Тя е в стабилно състояние, като ѝ предстоят операции.

В лечебното заведение е приет и пациент на 61 години от област Търговище. Той е с над 20 процента изгаряния в областта на крайниците и гърба, причинени от палене на огън на открито.

Вижте и

Проф. Хаджийски призовава да се внимава, когато се борави с леснозапалими предмети при приготвяне на храна и зимнина на открито.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре