Сега четете
Корнелия Нинова: Осъдих в три дела лъжците, че съм изнасяла оръжия за Украйна

Корнелия Нинова: Осъдих в три дела лъжците, че съм изнасяла оръжия за Украйна

Корнелия Нинова: Осъдих в три дела лъжците, че съм изнасяла оръжия за Украйна

Има две неща в България, които са изключително ценни – това е свободата на словото и правовата държава. Криейки се зад свобода на словото, много хора за 1 година лъгаха за БСП, позоряха името и достойнството ми, опровергаваха по всякакъв начин твърдението ми, че по време на управлението на правителството на Кирил Петков не е изнесен нито един патрон за Украйна.

Твърдяха обратно – с лъжи, с манипулации, с неверни измишльотини, с измислени снимки на самолети, които се „товарят с български боеприпаси“, а се оказва, че тези самолети са някъде в Африка, снимани преди 10 години. Какво ли не преживях. Търпях ви, мълчах и ви заведох дела. И тук идвам на второто – смисълът на правовата държава. Защото всеки може, позволявайки си уж свобода на словото, да окепази човек, да окепази партията, която представлява, в желанието си за политически дивидент. И ето го резултатът: една, две, три присъди, по три различни дела, в три различни състава на български съдилища по повод всички клевети, отправяни към Корнелия Нинова, екипа на Министерство на икономиката, началника на кабинета и всички глупости, които изговорихте през годините.
Това заявих от парламентарната трибуна в отговор на поредното невярно твърдение, че като министър съм изнасяла оръжия за Украйна.

Осъдителните присъди на първа инстанция са за следното твърдение: “Нинова: Износ на оръжие на Украйна, което става тайно и чрез посредници, като се навежда смисъл, че един от тези посредници е ищцата Корнелия Нинова, че изнесена в процесната сделка продукция за 200 милиона, от които чрез посредници ищцата и други лица са получили комисионни и т.н.”

Заключението на единия състав на съда е: „В производството не са представени никакви доказателства за твърдените факти.“

Викаха свидетели, ровиха в документи, викаха и Комисията за разрешение за износ на оръжие, ДАНС влиза в министерството, в „Кинтекс“. Краят какъв е: „Няма никакви доказателства за изнесените факти. Поради което следва да се приемат за недостоверни и незаконосъобразни твърденията срещу ищцата Нинова.“ Заключение на български съд.

Вижте и

Демократи от ГЕРБ и ПП-ДБ, вие правовата държава признавате ли я? Има решение, с което се осъжда този, който го е произнесъл, а на мен ми се присъжда и обезщетение. Мога и да ви го прочета: „Лицето е осъдено да заплати обезщетение – неимуществени вреди, вследствие на разпространени неверни твърдения и обидни квалификации, които не се отнасят до ищцата Нинова.“ Това е решение. Има и второ – същото, само че с по-дълъг диспозитив. В който се дават много тежки оценки на вашите твърдения.

И сега ви призовавам, смелчаци,, дето ходите да му целувате …ръката на господаря – свалете си имунитетите, за да ви осъдя и вас. Всеки, който продължава да лъже, че БСП и аз като министър сме изнасяли оръжие за Украйна – ще направя това. Аз няма да ви заплашвам с лагери, ние не сме „Възраждане“, няма да отправям никакви заплахи. Ще ви призова в съда, защото съм привърженик на правовата държава и европейските ценности. И в съда ще получите това, което заслужавате. Но си свалете имунитетите, страхливци! И елате в съда – да ви видя там!

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре