Сега четете
Самолет „Спартан” изпълни задача по осигуряване на въздушен транспорт при донорска ситуация

Самолет „Спартан” изпълни задача по осигуряване на въздушен транспорт при донорска ситуация

Самолет C-27J „Спартан” с екипаж от 16-а авиационна база Враждебна от състава на Военновъздушните сили изпълни успешно задача по осигуряване на въздушен транспорт на медицински екипи по искане на Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

 

Самолетът C-27J “Спартан” с командир капитан Николай Георгиев, втори пилот старши лейтенант Калоян Атанасов и борден инженер майор Мирослав Пипев от транспортна авиобаза Враждебна на Военновъздушните сили излетя за летище Варна на 19 юли в 17:28 часа. Машината беше подготвена за полет от инженерен състав с ръководител лейтенант Мартин Георгиев.

 

На борда на самолета бяха два медицински екипа от Военномедицинска академия и Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“, които бяха превозени по маршрута София – Варна – София при възникнала донорска ситуация в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. В 23:58 часа снощи самолетът кацна обратно на летище Враждебна, се казва в съобщението.

Вижте и

 

Военнотранспортен самолет „Спартан“ осигури въздушен транспорт при създадена донорска ситуация и на 6 април. Тогава два медицински екипа от Военномедицинската академия и УМБАЛ „Лозенец“ бяха превозени по маршрут София – Варна – София за възникнала донорска ситуация в УМБАЛ „Света Марина“ – Варна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре