Сега четете
Корнелия Нинова: Сигнализираме ДАНС и викаме службите в парламента за сайта „Миротворец“

Корнелия Нинова: Сигнализираме ДАНС и викаме службите в парламента за сайта „Миротворец“

Корнелия Нинова: Сигнализираме ДАНС и викаме службите в парламента за сайта „Миротворец“
 Позицията на украинското посолство е изключително цинична и неприемлива
 Разочароващо е, че българската държава вече трети ден не реагира, коментира Кристиан Вигенин
Минаха няколко дни вече от публикуването на списъка с имена на българи в сайта „Миротворец“. Позицията, която украинското посолство е качило на страницата си, е изключително цинична и неприемлива за нас и категорично настояваме българската държава да направи нещо.
Това заявих днес пред медии в парламента.
С какво точно журналистите, Кристиан Вигенин и другите хора, които са там, заплашват националната сигурност на Украйна? Информацията, която е качена там, е пълна с лични данни. Някои от хората, които са в списъка, казаха, че има данни, които никога не са били публикувани, но са верни. Позицията на посолството е, че са ползвани обществено достъпни източници. Къде ги има тези лични данни на тези хора, които да са обществено достъпни?
Виждам цинизъм в това, че информацията на сайта „била използвана за научноизследователски, творчески и журналистически цели“.
Сайтът изпълнявал своята дейност във връзка със законодателството на Украйна – в кое нормално държавно законодателство по света се призовава към убийство и се качват списъци на хора с лични данни?!
Абсурдно е твърдението, че международното право се спазвало от сайта, според позицията на украинското посолство.
Внасяме сигнал до ДАНС и ще извикаме службите в комисията по службите. Но искаме категорична и ясна позиция на българската държава, българското правителство и българските служби – това не може да продължава така.
Призовавам българската държава да установи контакт с посланика на Украйна и президента Зеленски.
След това посещение, след което се даде всичко, което може от България – складове се изпразват, въоръжение се дава, хуманитарна помощ се оказва, приехме бежанци – и накрая България получава това – „за научноизследователски цели избивайте българи по света“ – това е абсурд.
 „Не се страхувам. По-скоро съм разочарован и учуден, че в продължение на два-три дни българската държава не предприема нищо“, заяви заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.
 „Настояваме българските граждани, които са в този списък, без значение на каква позиция са и каква професия имат, да бъдат извадени от него със съдействието на украинската държава. Това е най-малко, което България може да направи“, посочи той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре