Сега четете
МОН обяви датите за изпитите засягащи провеждането им през следващата учебна година

МОН обяви датите за изпитите засягащи провеждането им през следващата учебна година

Образователното министерство обяви някои промени, засягащи провеждането на изпитите през следващата учебна година. Министър Галин Цоков обяви, че до края на деня ще бъде подписан и графикът за външното оценяване. Той предвижда въпросните иазпити след 7. и 10. клас вече да се провеждат в различни дни.

По думите му това ще позволи на оценителите да се съсредоточат първо върху проверката на работите на учениците след седми клас. „Целта е учениците да получат по-бързо оценките си и да започне класирането в съответните средни училища. Ще изместим въпросните изпити със седмица напред, за да има повече учебно време за подготовка”, посочи Цоков.

Тези промени в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити, без стрес и натоварване на училищните директори и учителите, които няма да провеждат два изпита по НВО в един ден. Така и оценителите ще бъдат по-спокойни и уверени в своята работа при оценката на резултатите след седми клас”, категоричен е министърът.

По БЕЛ за 7. клас изпитът  ще е на 17 юни 2024 г., а по математика – на 19 юни. НВО по БЕЛ за 10. клас е планирано за 10 юни, а по математика за 12 юни догодина. .

Вижте и

Очкават се и по-дълги ваканции – с цели пет дни повече. През есента учениците ще почиват между 1 и 5 ноември, а от 23 декември до 2 януари ще бъде ваканцията за Коледа и Нова година. Междусрочната ваканция ще бъде от 3 до 5 февруари. Пролетната почивка от 1. до 11 клас да бъде от 30 март до 7 април, а за 12. клас – от 5 до 7 април.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре