Сега четете
На Попови ливади отбелязват 120 г. от Илинденско-Преображенското въстание

На Попови ливади отбелязват 120 г. от Илинденско-Преображенското въстание

С традицонен събор на Попови ливади ще бъде отбелязана 120-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Община Гоце Делчев организира отбелязването на годишнината на 29 юли 2023 г. /събота/.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, който ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това, на паметника на Гоце Делчев, ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците в Илинденско-Преображенското въстание.

В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади, ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите „Щуро маке“, „Класик“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Импулси“, „Македонски ритми“ и „Европа“. Тази година специалното участие в празничната програма е на Румяна Попова, Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев и квартет „Белканто“.
Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до с. Попови ливади.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре