Сега четете
Силни плувци се бориха с морето за голям награднен фонд в маратон Св. Анастасия

Силни плувци се бориха с морето за голям награднен фонд в маратон Св. Анастасия

Плувен маратон стартира днес в 9 часа от о. Св . Анастасия. Заради високия награден фонд от 8 хиляди лева, предварителният интерес е голям. Проявата е част от спортния календар на Българската федерация по плувни спортове. Срещу предизвикателството да преодолеят 6400 м. в открити води, освен многото български плувци и ентусиасти, тази година се изправиха и състезатели от други държави.

В маратона можеха да участват всички, навършили 16-годишна възраст, записали се в определения срок и преминали предварителен медицински преглед.

Желаещите да участват подписаха специална декларация.

И тази година хората с увреждания бяха достойно представени от Албена Пенева, която за пореден път ще докаже силата на своя дух. Община Бургас е осигури плавателен съд, който гарантира и осигури нейната безопасност по време на плуването в открити води.

Предварително участниците бяха извозени с кораб до острова, след което в 9 часа беше даден стартът. Финалът на маратона беше на плочата на Моста, където се състоя и награждаването от 12:30 часа.

ВИДЕА:

50 бяха плувците, които се включиха в тазгодишния плувен маратон в Бургаския залив. Те преплуваха близо 7 километра в открито море, като стартът бе даден на остров Света Анастасия, а финалът бе на емблематичния бургаски мост.

Първа до финала с голяма преднина достигна 17-годишната варненка Александра Вачкова, която преодоля разстоянието за малко над час и половина.

Вижте и

Отлична организация и висок професионализъм демонстрираха организаторите от ПК Метропол.

Не се стигна до инциденти, благодарение на старши треньорът на Метропол – Хариера Гарабиян.

 

 

ГАЛЕРИЯ:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре