Президента Радев от Рожен:Мисля, че е крайно време да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея

Мисля, че е крайно време да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев след откриването на събора на народното творчество „Рожен“, по повод отминалата среща на върха на НАТО във Вилнюс.

„За съжаление, точно в такива критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции“, коментира държавният глава и попита трябвало ли е големите държави членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е абсолютно неприемливо, за да започнат и нашите управляващи да сменят позицията си.

„Помните, точно заради тази разумна позиция те яростно се нахвърлиха с критики срещу мен миналата година“, каза още държавният глава.

Трябва ли да чакаме, освен министъра на отбраната на Великобритания, който само пред дни заяви, че не може Великобритания да бъде склад за въоръжените сили на Украйна, да чакаме и други министри на отбраната да го кажат, за да спрат нашите управляващи да гледат на българските въоръжени сили като склад за въоръжените сили на чужда армия, коментира държавният глава. Според него нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че, изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. Напротив, всички виждаме, че този конфликт се задълбочава категорично, жертвите стават все повече, допълни Румен Радев.

Колкото повече оръжие поглъща, толкова повече загинали хора и разрушения, толкова по-голям риск, толкова повече ще се точи тази война, смята президентът.

Вижте и

Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война, посочи президентът Румен Радев. Но също така трябва да е ясно, че сметката се плаща от цяла Европа, допълни държавният глава. Според него тази война има много измерения – икономическо, социално, политическо. Президентът заяви, че войната е заплаха и риск за цяла Европа. Няма МВР, няма българска армия във военно положение, всичко е едно и това е националната сигурност, заяви Румен Радев на журналистически въпрос за военната помощ за Украйна.

Очевидно е, че циничният сценарий от записите е в ход, а формулата е много проста: власт срещу легитимация, разбира се срещу измамени български избиратели, коментира още президентът в отговор на въпрос.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре