Сега четете
Ще сезираме КС за отхвърления референдум за запазване на българския лев

Ще сезираме КС за отхвърления референдум за запазване на българския лев

„Възраждане“ ще сезира Конституционния съд (КС) за отхвърленото предложение за референдум за запазване на българския лев до 2043 г., след като решението на парламента излезе в „Държавен вестник“. Това обяви председателят на партията Костадин Костадинов в декларация от трибуната на Народното събрание.

 

„Ще се надяваме поне една институция в държавата да не е превзета от чуждо посолство и поне една институция в нашата република да си спомня, че над всичко трябва да бъде законът и интересите на българския народ“, каза още той.

 

Миналата седмица тук беше безпрецедентно погазен законът и Конституцията на републиката като бяха отхвърлени гласовете на 604 хиляди български граждани, коментира Костадинов. По думите му, случилото се миналата седмица с референдума тук в залата, страшно много наподобява съдбата на другите два референдума, които са били проведени – през 2016 г. за мажоритарната система и преди това референдумът, иницииран от БСП, за АЕЦ „Белене“. И в единия, и в другия случай имаше ясна и категорична воля на българските граждани, и в единия, и в другия случай, тя беше погазена, коментира той. „Миналата седмица беше погазена още веднъж волята на българските граждани за запазване на ядрения проект в Белене с решението на практика да бъдат подарени българските ядрени реактори“, допълни председателят на „Възраждане“.

Вижте и

 

Оказа се, че е демократично осем човека в правната комисия да имат по-тежък глас от 604 хиляди български граждани, само че това не се нарича демокрация, а олигархия, управление на малцинството, коментира още Костадинов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре