Мария Джонева с нейната самостоятелна изложба „Докосване“

Какво да правим в топъл юлски ден, ако не сме ваканция на морето, а все още в София? Отговорът е: да поглезим сетивата си с изкуство. Днес имам щастието да разговарям с младата талантлива художничка Мария Джонева, която се съгласи да даде ексклузивно интервю за „Любословие“ по повод изложбата си в галерия Heritage.

Любословие: Здравейте, Мария. Разкажете ни с няколко думи за себе си.

Мария: Родена съм в град Бургас. Завърших висшето си образование в гр. София през 2007 г. в специалност Изобразително изкуство. Магистърската степен защитих с дипломна работа „Илюстрации и оформление на поредица от детски книжки”. Бакалавърската степен защитих с дипломна работа – стенопис, изпълнен в 37 ОДЗ „Вълшебство”в град София.

Любословие: Всички ние, които присъствахме на откриването на изложбата Ви, сме впечатлени от картините – въздействащи и ярки, рисувате върху разнообразни повърхности и с различни техники, а популярният Ви личнен стил се разпознава във всяка творба. Бихте ли споделили какво Ви вдъхновяваше при създаването им?

Мария: Преди 5 години минах през сериозен тест в живота си. Именно тогава осъзнах, че човек не трябва да се отказва от своите мечти и от това, което му носи радост и смисъл. Че ако човек иска живота му да бъде различен от това, което е, той трябва да положи усилия и да не се отказва от целта си, от идеята си, дори когато преминава през трудности и когато другите около него не го разбират. Осъзнах, че е важно човек да бъде постоянен и търпелив.

Картините ми са повлияни от формите и багрите в природата/ т.е. от творението/ или са вдъхновени от конкретни библейски текстове. Творчеството ми е отражение на моя вътрешен свят и търсения. Чрез него аз изразявам мислите, преживяванията, емоциите си и ги споделям.

До 8 Юли в галерия Heritage /ул. Георги Раковски 68/ ще видите творби, рисувани с акрилни бои или с акварел. Има както реалистични, така и абстрактни или символистични картини в зависимост от идеята, която пресъздавам.

Вижте и

Изложбата носи името „Докосване”, защото общото между картините е моето докосване от творението или от Словото.

Любословие: Благодаря Ви, Мария, за възможността да се докоснем до изкуството Ви, което носи истинска наслада и вдъхновение. Желаем много успехи и сбъднати мечти.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре